Detox Prírodná lekáreň Superpotraviny Zdravie

Zázračná riasa chlorella

chlorella

Chlorella je druh riasy, ktorá rastie v sladkej vode. Niekedy sa jej hovorí aj klasicky – morské riasy. Možno sa pýtate – je chlorella spirulina? Aj áno aj nie. Chlorella poskytuje o čosi viac benefitov, ktoré nájdete nižšie.

Existuje viac ako 30 rôznych druhov, no najčastejšie sa používajú dva typy – Chlorella vulgaris a Chlorella pyrenoidosa. Používa sa na výživu a ako liek. Chlorella je dobrým zdrojom bielkovín, tukov, sacharidov, vlákniny, chlorofylu, vitamínov a minerálov. Väčšina chlorelly sa pestuje v Japonsku alebo na Taiwane. Vyrába sa ako tablety alebo tekuté extrakty.

Chlorella tablety alebo chlorella prášok dnes nájdete už v každom dobrom bio obchode či zdravom obchode. Je vhodné ju zaradiť do vašej stravy či k doplnkom stravy práve pre nasledujúce benefity pre vaše telo. Aké má chlorella účinky?

Pomôže telu zbaviť sa toxínov

Od ortuti cez kadmium až po nikel a dioxín. Je dokázané, že chlorella zvyšuje rýchlosť, akou sa vaše telo zbavuje toxínov. V japonskej štúdii pomohla chlorella obetiam otravy kadmiom zbaviť sa ťažkého kovu 7-násobkom normálnej rýchlosti. Klinický výskum tiež ukázal, že chlorella odstránila ortuť z čriev, krvi a buniek.

Posilní imunitný systém

Ukázalo sa, že chlorella posilňuje váš imunitný systém mnohými spôsobmi – od zvýšenia počtu imunitných buniek až po zvýšenie produkcie silných imunitných chemikálií, ako je interferón. Chlorella je jednoznačne najsilnejšia prírodná potravina, ktorú môžete denne prijímať na podporu a zlepšenie funkcie imunitného systému.

Zvyšuje výkon vášho mozgu

Váš mozog zúfalo potrebuje B12, aby zostal zdravý a aby fungoval tak, ako má. Chlorella dodá vášmu telu jedinú formu tohto vitamínu, ktorú dokáže vaše telo využiť. Vegáni berú na vedomie, že ide o jeden z mála rastlinných zdrojov na planéte aktívnej formy vitamínu B12. Klinický výskum tiež ukázal, že chlorella pomáha seniorom zvýšiť si pamäť.

chlorella

Znižuje bolesti, vďaka čomu sa cítite „byť mladí“

V klinickej štúdii zahŕňajúcej ženy trpiace stálou rannou stuhnutosťou a bolesťou pomohla chlorella znížiť intenzitu o 22 %. Pomáha vášmu telu rýchlo sa regenerovať a poskytuje vám potrebnú výživu. Zaisťuje, že vaše telo môže podávať najlepší výkon.

Priaznivo pôsobí na pokožku

Vaša pleť, ktorú denne zaťažujete rôznymi dekoratívnymi produktami, musí neustále nahrádzať bunky a obnovovať sa. Jedinečný rastový faktor chlorelly podnecuje rýchlu regeneráciu na bunkovej úrovni. Keď sa skombinuje s jeho vysokou úrovňou ochranných antioxidantov, uvidíte, ako vaša pokožka nasáva výživu chlorelly a žiada si jej viac. Chlorellu môžete používať ako doplnok v podobe tabliet či prášku, alebo môžete vyskúšať krém s obsahom tejto riasy.

Pomáha zlepšovať zrak

Vďaka bohatej zásobe karotenoidov, ako je beta-karotén, alfa-karotén a luteín, chlorella dodáva vašim očiam výživu, ktorú potrebujú, aby zostali ostrozraké.

Zmierňuje problémy s trávením

Užívanie už 10 gramov chlorelly denne znižuje kŕče, plynatosť, nadúvanie a hnačku. Jeho silná zmes vitamínu D, beta-karoténu a chlorofylu môže pomôcť proti zápalom, ktoré môžu viesť k tráviacim ťažkostiam. Zdá sa, že chlorella tiež zvyšuje prítomnosť zdravých probiotických baktérií vo vašich črevách, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie tráviaceho traktu.

Má chlorella nežiadúce účinky?

Chlorella je zvyčajne dobre znášaná v tráviacom systéme, avšak môžu sa u niekoho vyskytnúť aj nežiadúce účinky, ak sa užíva v nevhodných dávkach alebo ak máte citlivosť na riasy alebo všeobecne morské produkty. Niektorí ľudia môžu byť alergickí na chlorellu, čo môže spôsobiť kožné reakcie, dýchacie ťažkosti a iné alergické príznaky. Príliš veľa chlorelly môže spôsobiť bolesť žalúdka, nevoľnosť, zvracanie a iné tráviace ťažkosti. Chlorella tiež môže spôsobiť zápchu, ak sa užíva v veľkých dávkach.

Myslíme si, že všetky produkty prírody majú svoje negatíva, ak sa neužívajú správne. Aké má chlorella dávkovanie? Na to nie je jednotná odpoveď. Môže byť rozličná pri prášku aj pri tabletách. Nezabudnite čítať príbalové letáky so správnymi dávkovaním. V skutočnosti je chlorella skutočne zázračnou rasou, ktorá ma všestranné využitie a benefity pre celé telo.

Zdroj:
https://www.dilorenzochiropractic.com/blog/15-health-benefits-of-chlorella
https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-chlorella#TOC_TITLE_HDR_7

Pavol

Pavol

About Author

Venujem sa zdravému životnému štýlu už viac ako 10 rokov. Rád skúšam nové veci a získavam nové skúsenosti. S informáciami sa rád podelím a tešíme ma, že môžem pomôcť niekomu ďalšiemu.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ďalšie podobné články

Pestrec mariánsky vhodný na detox pečene.
Detox Semená a orechy Superpotraviny

Pestrec mariánsky: 10 zdravotných benefitov, ktoré musíte spoznať

Pestrec mariánsky je bodliakovitá rastlina s fialovými kvetmi známa aj ako Silybum marianum. Je známe, že semená pestreca, ktoré obsahujú sylimarín,
Alchemilka a ženské problémy.
Bylinky Čaje Prírodná lekáreň

Alchemilka – zázrak nielen pre ženy

Alchemilka žltozelená (alebo alchemilka obyčajná) je bylina, ktorá sa v využíva na liečbu mnohých zdravotných problémov. V zásade sa bylinka